Maj Helen Liden Halvorsen fra Årstad.

Studerer Frisør på Frisør-og hudpleieinstituttet

-Alder
26

-Faglig bakgrunn
Formgivning, interiør og 3D og animasjon

-Fag på FI
Frisør

-Hvorfor søkte du på FI?

Jeg søkte Frisør- og hudpleieinstituttet fordi jeg hadde hørt mye positivt om skolen fra tidligere elever. Jeg har heller ikke lenger rett på videregående utdanning, men hadde jeg hatt det ville jeg nok ikke valgt annerledes. Jeg vil raskest mulig ut i arbeid, og føler at jeg ikke kan bruke mer tid på skolebenken enn nødvendig.

-Hvordan fikk du høre om FI?

Jeg kjenner flere som har studert ved FI. Jeg har som nevnt hørt mye positivt om skolen, men det var en annonse på nettet som fikk meg til å søke. Man kan si at annonsen traff meg akkurat i riktig øyeblikk, for jeg satt og lurte på hva det skulle bli av meg, da brikkene plutselig falt på plass, og jeg har ikke angret ett sekund siden.

-Hvordan trives du på FI?

Jeg har det som plommen i egget. Mye på grunn av den bratte læringskurven som samtidig gir en bratt kurve når det gjelder mestringsfølelse. Det er takket være lærerne våre som er så flinke til å føre sin kunnskap videre. Samtidig er de veldig flinke til å skryte av oss og komme med gode ord. Det gir en tro på oss selv, som er viktig når man skal jobbe som frisør. Har man ikke troen på seg selv og det man driver med, vil jo aldri kundene ha det heller. Ved å ha masse praksis i tillegg til den teoretiske undervisningen, får vi tidlig frisørfaget i fingrene.

-Hva er det mest positive ved å gå på FI?

-Det mest positive må være den tryggheten man får i faget og til seg selv gjennom alle utfordringene vi møter. Nå etter bare ni uker på skolen har vi lært alle klippeformene, farge, bleking, striping, strukturomforming, teori, vi har vært utplassert i bedrift og har hatt flere kundedager. Selv om jeg fremdeles er spent før jeg skal ha en kunde, føler jeg at jeg er godt forberedt. Jeg er trygg på det vi har lært på skolen. En annen ting jeg synes er veldig positivt med FI, er alle de kjekke arbeidsoppgavene vi får, og at vi selv har mulighet til å være med å forme disse. Vi får også stor mulighet til å påvirke hvordan vi jobber og samarbeider i salongen. Det gir god trivsel og godt klassemiljø.

-Hva er dine fremtidsplaner?

Mine framtidsplaner er å få læreplass i en bedrift som har fokus på god oppfølging av lærlinger. Etter svennebrevet ønsker jeg å videreutdanne meg til Mester. Men mitt første mål nå er å bestå alle de fire eksamenene våre med glans, og gå ut av skolen med de beste karakterer og skussmål.

-Hva ønsker du å jobbe som?

Jeg trives godt med alle frisørredskapene i hånden og vil først jobbe som frisør, men drømmen er et eget salongkonsept. Men her holder jeg kortene tett mot brystet.

IMG_3108